جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-04-26
کد خبر: 5473 |
تاریخ انتشار : 14 سپتامبر 2021 - 15:26 | ارسال توسط :
91 بازدید
0
1
ارسال به دوستان
پ

رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شوشتر با بیان اینکه صنعت ” دیبابافی ” شوشتر بعد از سه قرن احیا می شود گفت: فرآیند تولید نخ دیبا بعد از قرن ها فراموشی به همت یک جوان علاقه مند شوشتری اخیرا شناسایی شده است.

اخبار گردشگری پارسی :

علی محمد چهارمحالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت: دیبای شوشتری پارچه ای ارزشمند بوده که در گذشته ﺍﺯ ﺍﻟﯿﺎﻑ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﻣﯿﻮﻩ ﺍﺳﺘﺒﺮﻕ یا قلپلپ( ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮﻡ ﻭ ﺧﺸﮏ ﻭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﻣﯽ ﺭﻭﯾﺪ) بافته می شد.

وی افزود : این صنعت تا حدود سه قرن پیش در شوشتر رواج داشت اما بعد از شیوع بیماری طاعون و فوت هنرمندان این عرصه ، دیبا بافی نیز به فراموشی سپرده شد .

رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شوشتر ادامه داد : دیبا ، لباس اعیان و پادشاهان بوده و ﺩﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﺍﯼ دیبای ﺷﻮﺷﺘﺮ برای پوشش خانه کعبه ﺑﻪ ﻣﮑﻪ صادر می شد.

وی گفت : تکه ای از پارچه کعبه از جنس دیبا که حدود ۴۰۰ سال پیش برای کعبه استفاده شده بود هم اکنون نزد یکی از دوستداران میراث فرهنگی به نام خسرو فتحی مقدم از گذشته های دور نگهداری شده و پرونده آن در آستانه ثبت ملی قرار دارد .

رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شوشتر افزود : سبک بودن ، رنگ پذیری و ضد آب بودن از ویژگی های شاخص پارچه دیبای شوشتر می باشد.

وی گفت : اخیرا یکی از جوانان شوشتر به نام قاسم علیپور فرآیند تولید این پارچه را بعد قرن ها احیا کرده و قرار است بعد از ثبت و بررسی نهایی این صنعت دوباره در شوشتر احیا شود .

گیاه قلپلپ (استبرق) ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮﻡ ﻭ ﺧﺸﮏ ﻭ ﺑﯿﺎﺑﺎﻧﯽ ﻣﯽ ﺭﻭﯾﺪ و ﺩﺭ ﻗﺪﯾﻢ ﺍﺯ ﺷﯿﺮﻩ ﺍﯾﻦ ﺩﺭﺧﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺟﺬﺍﻡ ، ﺯﺧﻢ ﻭ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯼ ﮐﺒﺪﯼ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ شد.
همچنین ﺍﻟﯿﺎﻑ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﻣﯿﻮﻩ ﺍﺳﺘﺒﺮﻕ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻬﯿﻪ ﭘﺎﺭﭼﻪ بکار می رفت.

بازدیدها: 0

منبع خبر «» است و اخبار گردشگری پارسی در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 5473 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09199028006  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اخبار گردشگری پارسی مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اخبار گردشگری پارسی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید